Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ζήσε!!!!


Ζήσε!!!

Μια στιγμή αναζητούν όλοι! Μια στιγμή για να ακολουθήσουν κι άλλες, για να υπάρξει ζωή! Τη μια στιγμή όμως εσύ για ποιο λόγο την θες; Να τη ζήσεις; Να την εκμεταλλευτείς; Να κατανοήσεις; Να μετανοήσεις; Να τονίσεις; Να ερωτευτείς; Να αγαπήσεις ή να μισήσεις; Να κλάψεις ή να γελάσεις; Να ουρλιάξεις ή να σωπάσεις; Να εκδικηθείς; Γιατί;
Να τη ζήσεις απλά για να τη ζήσεις πάντως δεν έχει νόημα. Για σκέψου καθημερινά, να βιώνεις τις ίδιες καταστάσεις!
Να ξυπνάς το πρωί, να πας για δουλειά, να πιεις ένα καφέ, να επιστρέψεις σπίτι και να βουλιάξεις στον καναπέ, έχοντας το χαζοκούτι απέναντι, με τόσους και τόσους να σου υπενθυμίζουν ότι το επίπεδο της ζωής, είναι πάρα πολύ χαμηλό.
Για σκέψου όμως, την ίδια μέρα να την ζήσεις! Με την κυριολεκτική και την μεταφορική έννοια της λέξης συνάμα.
Να ξυπνήσεις ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι, να πας στη δουλειά και αυτή τη φορά να μην καθίσεις στην καρέκλα για να “τσατάρεις” στο διαδίκτυο, αλλά να δημιουργήσεις. Και στη συνέχεια, να συναντήσεις αγαπημένα πρόσωπα, να κάνεις κάτι διαφορετικό από έναν απλό καφέ. Όπως για παράδειγμα ένα μικρό καραόκε πάρτυ στο σπίτι, να μαγειρέψεις ίσως μαζί τους, να πας κινηματογράφο ή έναν περίπατο στο πάρκο της πόλης ή ακόμη ακόμη και μια ποδηλατάδα την ώρα που αρχίζει να σουρουπώνει. Μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο, μια βόλτα σε μια παιδική χαρά που ποτέ δεν παύει να είναι “χαρά ενηλίκων”, μια βόλτα με το τρένο μέχρι έναν γειτονικό προορισμό, έναν διαγωνισμό τάβλι, μια παρτίδα ξερή ή δηλωτή ή μπιρίμπα, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και πάει λέγοντας.
Αν το καλοσκεφτείς ότι διαφορετικό κι αν κάνεις, θα έχεις να θυμάσαι όμορφες στιγμές, πολλές όμορφες στιγμές, κι όχι μια ακόμη ημέρα ρουτίνας, μια ημέρα πλήρως αδιάφορη.
Κι όμως, η μεγαλομανία όλων σχεδόν, σταματά σε ένα ακριβό σπίτι, ένα “γκαζιάρικο” αυτοκίνητο, μια επιχείρηση, μια δουλειά που “τεμπελιάζουμε” και διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία και προορισμούς δημοφιλείς.
Τελικά, καθημερινά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι, αρέσκονται στο χαμηλό, ούτε καν στο μέτριο και βολεύονται με ότι “εισπράττουν”, χωρίς να διεκδικήσουν ή να επιδιώξουν. Αν αυτή η εικόνα δεν σου αρέσει, άλλαξε την αμέσως! Σκέψου άλλωστε: Ζεις ή απλά επιβιώνεις;

Μαρία Ξηντάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου